Transformatieinzorg Evelyne Debeuckelaer

Evelyne Debeuckelaer

Mijn achtergrond en ervaring
Mijn loopbaan bestaat uit twee delen waarbij het eerste luik (+15 jaar) zich situeert binnen de wereld van HR. Hier leerde ik diverse omgevingen (van headoffice tot plants) en structuren (multinational en KMO) kennen, en groeide ik uit tot HR Directeur en Group Project Manager.

Mijn opgebouwde ervaring situeert zich voornamelijk binnen organisatieontwikkeling en HR strategie.

Het tweede luik van mijn loopbaan vloeit hieruit op een natuurlijke manier over naar Organisatie- en Teamcoach. Ik maak hierbij veelal gebruik van het systemisch perspectief als extra bril om de patronen in de onderstroom te kunnen benoemen. Wat laat een organisatie zien in haar ‘onderbuik’? En is dat consistent met waar de ‘bovenbuik’ heen wil?

Mijn bijdrage binnen Transformatie in Zorg
Wat mij drijft is mijn passie voor de magie van een organisatiecultuur en –structuur. Hierbij maak ik gebruik van enkele vaste modellen die steeds aanwezig zijn in mijn rugzak:

 1. Het systemisch perspectief
  Groepen (zowel gezin als organisatie) worden gekenmerkt door 3 wetmatigheden. Hierbij heeft éénieder een plek, wil de rangorde gerespecteerd worden, en streeft ‘geven en ontvangen’ er steeds naar om in evenwicht te blijven. Organisaties kunnen vast komen te zitten wanneer die wetmatigheden ongewild en onbewust uit balans raken.
 2. Rituelen
  Rituelen zijn voor mij onmisbare elementen binnen interventies in een veranderproces en in organisatieontwikkeling. Dit geldt zowel voor persoonlijke transformaties als bij een organisatietransformatie.
 3. Twee persoonlijke kwaliteiten (die misschien paradoxaal lijken):
  Mijn intuïtie

  Deze stelt me in staat om in te voelen wat een team of organisatie nodig heeft.
  Mijn sterk analytisch vermogen
  Hierdoor krijg ik snel de rode draad te pakken en kan ik helderheid scheppen binnen de chaos van wat leeft. Hieronder valt ook mijn genegenheid naar diverse modellen zoals:
  – Deep Democracy
  – Verbindende Communicatie
  – Appreciative Inquiry
  – Patrick Lencioni
  – Consent besluitvorming
  – Enz.
  Dit is een never ending story, want “lang zal ik leren”!

Welke trajecten begeleid ik graag?
– Organisatie coaching (structuur & cultuur)
– Team coaching
– Holding space! (Ik ben heel graag co-trainer / facilitator / coach)
– Sparring partner binnen HR strategie & advies (geen operations)

Waar kan je me nog vinden?
Ik vertoef graag in een gezellige koffiebar van waaruit ik het voorbij glijdende leven aanschouw, of van waaruit ik een nieuwe wereld ontdek via een boek. Daarnaast kom ik al wandelend door de Kalmthoutse heide tot rust. Die vind ik ook in mijn nest met mijn man en onze 3 kinderen.