Transformatieinzorg Karen Claes

Karen Claes

Mijn achtergrond en ervaring
Na mijn studies Pedagogische Wetenschappen (KULeuven) startte ik als docent in de lerarenopleiding.

Gedurende 10 jaar begeleidde ik leerkrachten lager onderwijs in de ontwikkeling van hun didactische, pedagogische en communicatieve vaardigheden.

In 2011 sloeg ik mijn ondernemersvleugels uit en richtte ik het opleidingsbureau VICE op.
VICE biedt coaching en opleidingen aan, en ondersteunt veranderprocessen in een co-creatief proces.

De meeste expertise bouwde ik op in de zorgsector (ziekenhuizen, woonzorgcentra, ….) waar ik verschillende doelgroepen begeleid: van verpleegkundigen, hoofdverpleegkundigen, onthaalmedewerkers, counselors, logistiek en ondersteunend personeel, tot artsen en beleidsmakers.

Mijn bijdrage binnen Transformatie in Zorg
‘Communicatie’
is mijn stokpaardje. Ik help professionals om stil te staan bij en bewust te worden van de manier waarop ze communiceren en de effecten daarvan. Thema’s die hierbij aan bod kunnen komen zijn:
– Functionerings-, talent-, evaluatiegesprekken
– Slechtnieuws- en counselingsgesprekken
– Feedbackgesprekken

De aanpak die mijn typeert is waarderend, interactief en betrokken. Ik stap graag met beide voeten mee in de praktijk en ga aan de slag met concrete casussen.

Mijn expertise, ruime theoretische kaders en achtergrond stel ik ten dienste om die praktijk (anders) aan te pakken.

Om te benoemen wat goed loopt, en om gesprekken efficiënter, effectiever, meer verbindend en doelgerichter te maken zodat het goed voelt voor beide partijen. Die gezamenlijke vertaling van theorie naar praktijk is iets wat klanten ten zeerste waarderen in mijn aanpak.

Welke trajecten begeleid ik graag?
Mijn didactische en onderwijskundige bagage en mijn passie om leerprocessen te ontwerpen gebruik ik bij het opzetten van leertrajecten voor organisaties.

Ik word graag mee ingezet om klantvragen te beluisteren, de behoeften te verhelderen en het gewenste doel uit te klaren. Dit vertaal ik naar het ontwerp van een krachtige leertraject.

Waar kan je me nog vinden?
Muziek inspireert me en ik hou ervan om zelf muziek te maken. Ik verlies me soms in een goed boek en geniet van wandelen in de natuur, vrienden ontvangen en het leven vieren.