Transformatieinzorg Karen Van Garsse

Karen Van Garsse

Mijn achtergrond en ervaring

Reeds meer dan 10 jaar leef ik mijn passie als zelfstandig coach voor (persoonlijk) leiderschap en organisatieontwikkeling. Ik ga voor (zelf)bewust, samen, duurzaam ondernemen.

Mijn bijdrage binnen Transformatie in Zorg
Mijn coaching methodologie is kracht- en zijnsgericht, en gefundeerd op diverse modellen zoals o.a.:
– Positieve Psychology, gestalt therapie en ACT
– Appreciative Inquiry
– Systemisch werken
– Mindfulness
– Verbindende Communicatie

Als teamcoach maak ik veelal gebruik van een systemische bril, Theory U, Lencioni, Deep Democracy, sociocratische principes, enz. Ik ben bekend met Sociotechniek (IAO) en volgde de opleiding tot Organisatiecoach.

Mijn stijl is vooral ervaringsgericht i.p.v. adviserend, en ik ben van nature pragmatisch en betrokken. Ik omschrijf mezelf vaak als een creatief ‘lijf- en voelmens’. Daarom wil ik niet enkel inzichten laten verwerven ‘in het hoofd’ maar vooral ervaringen doen beleven in het volledige ‘systeem’.

Welke trajecten begeleid ik graag?

Ik hou het meest van leiderschapstrajecten en teamcoaching. Hierbij train ik interne coachen in het inspireren tot medeverantwoordelijkheid op een authentieke manier en begeleid ik teams in groepsdynamica. Traumabegeleiding binnen organisaties, beïnvloeden van culturen, intervisies,… vind ik ontzettend boeiend. Ik kijk meestal naar individuen en organisaties vanuit de systemische bril, dus verder dan het zichtbare en ondersteun als facilitator of co-facilitator in ‘Holding Space’.

Waar kan je me nog vinden?

Je vindt me overal waar ik me kan bewegen en me vrij kan voelen: fietsend of wandelend in de natuur, zingend in de plukboerderij, tot rust komend op mijn yoga- en meditatiematje, of gelukzalig de 5 Ritmes dansend. Daarnaast geniet ik van een goed boek en verdiep me geregeld in vakliteratuur.