Transformatieinzorg Lynn Cools

Lynn Cools

Mijn achtergrond en ervaring
Na de opleiding Verpleegkunde behaalde ik mijn Master in de Medisch-Sociale Wetenschappen. Hierna werkte ik meer dan 10 jaar als docent in de Bacheloropleiding Verpleegkunde, vooral binnen de afstudeerrichting geriatrie en zes jaar als directeur van een woonzorgcentrum.

Sinds 2018 begeleid ik organisaties in verandertrajecten. Hierbij kan ik putten uit een grote praktijkervaring die ik aanvul met diverse opleidingen, zoals Innovatieve Arbeidsorganisatie, Gedeeld Leiderschap, Appreciative Inquiry, The art of facilitation, Verbindende communicatie, Vakopleiding tot organisatiecoach,…

Wanneer ik op zoek ga naar de rode draad doorheen mijn loopbaan, dan vind ik die in het verlangen én de mogelijkheid om mensen mee te nemen, te inspireren en te laten groeien - nu op schaal van meerdere organisaties.

Mijn bijdrage binnen Transformatie in Zorg
Vanuit mijn ervaring ondersteun ik organisaties in grote en kleine trajecten - van volledige herstructureringen, over het voorbereiden en ondersteunen van nieuwbouw- en verhuisprojecten, tot het begeleiden van teams rond overleg, communicatie, gedeeld leiderschap, opnemen van rollen en verantwoordelijkheden, interdisciplinair samenwerken, .... Ik kan advies geven, trainen en coachen en doe 'wat nodig waar nodig'.

Ik spreek de taal van ‘de vloer’ en kan zowel vanuit theorie als praktijk in dialoog gaan met het beleid, leidinggevenden én met de medewerkers. Daarbij hanteer ik een pragmatische ingesteldheid en zo slaag ik erin om mensen echt mee te nemen.

Kenmerkend is mijn ‘zachte dwang’. Deze is steeds verbindend, sluit aan op de behoeftes, maar houdt het doel nauwlettend voor ogen. Ik geloof in de kracht van mensen, teams en organisaties. Vanuit dit vertrouwen ‘spring’ ik, samen met de mensen. Zo ontstaat ‘goesting’ en gaandeweg vinden we de juiste oplossingen voor alles wat op ons pad opduikt.

Welke trajecten begeleid ik graag?
Ik hou van langdurige trajecten waarbij we, vertrekkend vanuit de toekomstdroom, de organisatie zo bouwen dat we die droom tastbaar aanwezig maken. Verbinding maken tussen de verschillende lagen binnen een organisatie is hierin essentieel voor mij - ik zet hierbij zowel de structuur, als de cultuurbril op. Werken binnen organisaties op verbinding, op teamgevoel en op teamontwikkeling doe ik met passie.

Vertrouwen en mandaat zijn cruciaal, ik wil me namelijk ten volle mogen inzetten - dit doe ik dan ook vaak door kritische vragen te stellen, door patronen te benoemen, door uit te dagen op gemaakte keuzes. Deze rol is op mijn lijf geschreven.

Ik kan een groep gefocust naar het doel van een werksessie leiden, maar hou evenzeer van trage processen waar zaken verwerkt worden, waar er ruimte is om echt stil te staan en dingen bespreekbaar te maken.

Waar kan je me nog vinden?
in de natuur waar ik ik graag wandel, op een plek waar ik vrij kan dansen, met vrienden in de tuin, op café of op restaurant, of gewoon 'thuis', met mijn gezin of lezend in een goed boek - ik hou van verbinding, van echt contact en dit zowel met mezelf als met anderen.