Transformatieinzorg Micheline Moerman

Micheline Moerman

Mijn achtergrond en ervaring
Als verpleegkundige met een Master in de Medisch-Sociale Wetenschappen aangevuld met gespecialiseerde coachopleidingen heb ik vandaag meer dan vijftien jaar ervaring in de zorgsector.

Mijn ervaring schuilt vooral in het trainen, coachen en begeleiden van directies, leidinggevenden en teams op de werkvloer tijdens optimalisatieprocessen waarbij o.a. gewerkt wordt aan een cultuur van ‘gastvrijheid’.

Mijn bijdrage binnen Transformatie in Zorg
Ik train en coach ‘ontwikkelingsgericht’ waarbij ik rekening hou met het individuele aspect, het team gebeuren alsook het effect op organisatieniveau.

Door middel van training en coaching op de werkvloer wordt direct de vertaalslag gemaakt van ‘theorie’ naar de ‘praktijk’. Op die manier worden mensen van heel nabij ondersteund en gestimuleerd in hun groei -en ontwikkelingsproces.

Via verbinding, vertrouwen en veiligheid stimuleer ik mensen tot het nemen van acties richting gewenste resultaten.

Ik vind open en transparante communicatie heel belangrijk en wat mij typeert is een pragmatische, no-nonsense en down-to-earth aanpak.

Welke trajecten begeleid ik graag?
Ik bied graag operationele ondersteuning die kadert binnen langdurige trajecten waar de organisatie veranderingen wenst door te voeren op vlak van structuur en cultuur.

Op die manier help ik om verbeteracties effectief te implementeren op de werkvloer. Samen gaan we aan de slag met thema’s die de organisatie belemmeren om ‘gastvrij’ te zijn zoals b.v. werkdruk, negatieve teamsfeer, leiderschap, regelgeving, communicatie, overlegcultuur enz.

Via individuele training en coaching van leidinggevenden, leiderschapstrajecten, teamcoaching en intervisie neem ik mensen mee op weg.

Waar kan je me nog vinden?
Naast ‘lopen’ ga ik graag wandelen in het bos of aan zee samen met mijn man, dochter en hond. Ik kan ook genieten van een goed boek en van gezellige avonden met familie en vrienden.