Transformatieinzorg Mieke Vandorpe

Mieke Vandorpe

Mijn achtergrond en ervaring
Nadat ik mijn Licentie in de Psychologie behaalde, werkte ik twee jaar als psychologe in de ouderenzorg. Op mijn 25ste belandde ik reeds op de directeursstoel van een woonzorgcentrum.

Vervolgens werd ik directeur binnen een Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg, en daarna volgde nog een woonzorgcentrum.

Het werden 18 boeiende jaren met hoogtes en laagtes, met vallen en opstaan. Maar ik legde dit traject niet helemaal alleen af. Ik liet me regelmatig begeleiden door goede coaches die me meer inzicht brachten rond leidinggeven, grenzen stellen of reorganiseren. Die coaches hebben me meer geleerd dan 100 vormingsdagen samen.

In 2019 gooide ik het roer om en besloot ik om zelf als coach met een rugzak vol praktijkervaring aan de slag te gaan. Vandaag coach en adviseer ik directieleden in Vlaanderen naar een kwalitatief hoogstaande en toekomstbestendige ouderenzorg.

Mijn bijdrage binnen Transformatie in Zorg
Binnen Transformatie in Zorg help ik grotere transformaties in organisaties mee te ondersteunen. Hierbij heb ik gedurende het ganse traject in het bijzonder oog voor de rol van directie of raad van bestuur. Ik hou van een open en eerlijke communicatie, van een praktische aanpak met concrete adviezen die leiden tot groei en succes. I walk my talk, en dit met een groot en warm hart.

Welke trajecten begeleid ik graag?
Mijn passie is van iets goeds, iets heel goed maken. Het doorvoeren van veranderingen in functie van een optimale zorgbeleving én werkomgeving is wat me drijft. Het is mijn missie om de (ouderen)zorg, samen met de directieleden, op te tillen naar een hoger niveau.

Waar kan je me nog vinden?
Naast het werk kan je mij vinden op een terrasje met vrienden, op een citytrip met manlief of in gesprek met de kinderen aan de keukentafel vergezeld van een glaasje cava.